info@horescasmulders.nl
013 5313131
Dé webshop voor horeca, werk en sport
Deze site werkt beter als je javascript aanzet.

 

Wie is Horesca Smulders?

 

Horesca Smulders is al meer dan 50 jaar dé totaalgroothandel voor al uw food en non-food, zowel droge kruidenierswaren, diepvries en zeker ook vers.
De kracht van ons familiebedrijf is, dat wij graag in gesprek gaan met de klant over lekkerder, leuker en verrassende producten, waarmee jij je als klant kunt onderscheiden. Tevens bieden wij een breed assortiment ‘Erkend Kempen Goed’ streekproducten uit de Brabantse Kempen, welke duurzaam, uniek en eerlijk zijn en tevens een bijdrage leveren aan de lokale economie. Doordat we continue opzoek zijn naar beter zijn wij ervan overtuigd dat jouw ‘gasten’ vaker terugkomen.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Duurzaamheid in de foodbusiness

Duurzaam de weg op gaan

Als horecagroothandel in Midden-Brabant speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol binnen onze organisatie. Wij vinden dat duurzaamheid iets van zelfsprekends zou moeten zijn in je bedrijfsvoering. Met onze vrachtwagens en bestelbussen en mensen komen we iedere dag in onze 'zone' en hebben we invloed op wat daar gebeurt. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid in alles wat we doen. Altijd streven naar beter, niet alleen op gebied van service maar ook zeker op gebied van MVO en duurzaamheid.

Zo steunen wij het gebruik van streekproducten. Door het toepassen van streekproducten ben je niet alleen onderscheidend echter zijn het ook duurzame producten. Deze producten leggen minder kilometers af doordat je deze uit je eigen streek haalt is de Co2 uitstoot ook minder dan veruit meeste reguliere producten.

Daarnaast heeft het ook een hoog maatschappelijk gehalte  door gebruik te maken van streekproducten creëer je een ‘micro economie’ in je directe omgeving.

Met de distributie in eigen beheer zetten we steeds meer in op minder kilometers. Zo hebben we de gereden kilometers aan onze omzet verbonden, een methode om steeds meer uit je eigen regio te halen en te leveren. Voor wat betreft nieuwe aankopen in het distributievervoer zal onze aandacht uitgaan naar duurzaamheid van een vrachtwagens of bestelbussen. Sinds 2016 rijden we in een bestelbus met zonnecollectoren op het dak, deze zorgen dat de vervoerde producten gekoeld worden door de zon. 

 

Dit geef ons energie

Afval doen wij zo

Don't waste today

 

De koel-, vries en expeditie opslag zijn voorzien van LED verlichting, en schakelt deze bij afwezigheid in onze koel- en vriesruimtes automatisch uit. Ook de kantoor- en sanitair voorzieningen zijn voorzien van bewegingsmelders. Begin van 2016 zal ook de magazijnopslag voorzien worden van LED verlichting. Een wens voor de toekomst is om gebruik te gaan maken van zonne-energie.

Al jaren scheiden wij onze afvalstromen van papier en plastic, hiervoor hebben we in eigen beheer een balenpers tot onze beschikking. In de balenpers wordt voornamelijk karton verzameld zodra de pers vol is persen we hiervan een baal ter grote van een Europallet. Het plastic wordt verzameld in knabzakken, op diverse locaties staan inzamelpunten voor plastic. Deze zakken persen we samen tot een baal zoals ook bij het karton.

We streven er naar om zo min mogelijk ‘waste’ te hebben van onze drink- en foodproducten echter ontkomen we er niet aan. We hebben een oplossing gevonden om ook deze producten juist niet met de restafvalstroom af te voeren maar duurzaam te verwerken. We bieden deze producten aan een recyclebedrijf welke deze producten omzet in een biovergister tot groene stroom.