La Trappe Trappist is bier met rijke geschiedenis, een verhaal. Een verhaal dat zorgvuldig moet worden bewaakt. Door de trappisten, brouwers, leveranciers, tappers, runners, de drinkers en de genieters. Door iedereen die graag met de bieren van de Koningshoeve werkt. Laat je inspireren door het verhaal van de trappisten en vertel het door aan de genieters en de gasten. Schenk dit bier met de juiste beleving en aandacht, zo blijft La Trappe altijd bijzonder.
La Trappe Trappist heeft een unieke naam in het zuiden van ons land. Als men vraaagt om een trappist bedoelt men: La Trappe. De trappisten van de Koningshoeven hebben door de jaren heen een zeer bijzonder assortiment ontwikkeld. Zo is de brouwerij de enige met een ‘witte trappist’, ontwikkelden ze een nieuwe bierstijl genaamd de quadrupel en brouwen ze onder de naam van ‘Puur’ een doordrinkbaar biologisch trappistenbier en een prima alternatief voor de traditionele pilseners.
La Trappe Trappist wordt sinds 1884 in stilte gebrouwen op het terrein van de Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven abdij in het Brabantse Berkel-Enschot. Bierbrouwerij de Koningshoeven is daarmee één van de weinige brouwerijen ter wereld die het label ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. Puur en eerlijk. En dat proef je.
Neem zowel glas als fles onderaan vast, met de logo’s naar gast gericht. Breng beiden op ooghoogte en schenk zonder het bier in flessenhals te laten klokken voorzichtig in. Laat het bier rustig langs de wand van het glas stromen en breng in de helft het glas recht en vorm indien nodig schuim totdat het schuim net boven de rand komt. Het bier mag niet overschuimen. De flessenhals mag nimmer het schuim of glas aanraken. Laat de gist met ongeveer 1 cm bier in de fles. La Trappe trappistenbier van de fles dient niet afgeschuimd te worden.
Bij Witte Trappist maak je de gist los door het flesje te “walsen” en schenk je de gist erbij. Je zult zien dat deze gist als een troebele sluier door het bier zakt.
De bieren van La Trappe zijn stuk voor stuk bijzonder en verdienen daarom alleen het beste. Met de perfect serve schotel jij je gasten telkens het perfecte geniet moment voor. Alle bieren van La Trappe kunnen niet zonder de Prior Bokalen, alleen de witte trappist wordt in een ander glas uitgeschonken. Samen met de viltjes, kazen, ham en bitterballen maak jij het perfecte plaatje compleet.
• Prior Bokaal Glas
• Witte Trappist Glas
• La Trappe Viltjes
• La Trappe Kazen
• La Trappe Quadrupel Ham
• La Trappe Bitterballen
• Fusten dienen te allen tijde voordat ze aangekoppeld worden, zo’n 24 uur te rusten. Kratten dienen evenals fusten de benodigde rust te krijgen.
• Flessen bier dienen altijd koel en donker opgeslagen te worden om smaakveranderingen te voorkomen.
• Vlokken in het bier kunnen veroorzaakt worden door micro-organismen en grote temperatuurschommelingen.
Een fust moet na aansluiting bij voorkeur binnen een week leeggetapt zijn, om te voorkomen dat er zuurstof bij het bier komt waardoor een infectie kan ontstaan. Wanneer een fust vanuit een fustenkast of gekoelde omgeving wordt getapt, verleng je die termijn aanzienlijk.
Edisonstraat 9
5051 DS Goirle
Nederland
+31135313131
info@horescasmulders.nl